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National Assembly  

Question Number: 3164
Adv A De W Alberts (FF Plus) asks the Minister of Transport:
(1) Whether, with reference to her response to question 2633 of 11 August 2015, the camera equipment is certified to any extent in terms of the Trade Metrology Act, Act 77 of 1973, or the subsequent Legal Metrology Act, Act 9 of 2014, or any other supporting legislation; if not, why not, considering the requirements as stipulated in the Trade Metrology Act, Act 77 of 1973 and the subsequent Legal Metrology Act, Act 9 of 2014; if yes, what are the applicable details.
(2) To what equipment is she  referring to that is currently handled or is going to be handled in terms of section 22 of the Legal Metrology Act?, N03517E
REPLY
1) As per the response to question 2633, the camera equipment installed on the GFIP system complies with the technical requirements of SANS 1795, Part 5 on data capturing and recording devices for road traffic law enforcement.

2) In terms of Section 22 of Legal Metrology Act, Act 9 of 2014, the Minister is referring to the vehicle classification system as stated in the previous response
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