

#### 2022 LEGISLATURE SITTING PROGRAMME – May to June 2022 - MODE: HYBRID

### As adopted by the Whips Forum – Tuesday, 26 April 2022

for enquiries: Sindisiwe Tembe: Tel. 033 – 355 7659 / Mobile: 082 802 6841 e-mail: tembes@kznleg.gov.za

## MAY

DATE		COMMON VENUE/ COMMON VIRTUAL LINK
Day 1 - Wed, 4 May 2022	14h00 to 14h15	- Preliminaries (15 mins) – <b>NO NOTICES OF MOTIONS</b>
	<u>General Budget D</u>	Debate = 135 mins (One Presiding Officer)
	14h15 to 14h30 -	Report by Chairperson of Finance Portfolio Committee (15 mins)
	14h30 to 14h40 -	Report by the Chairperson of Standing Committee on Oversight (STACOV) to
		debate (10 mins)
	14h40 to 16h10 -	General Budget Debate (90 mins)
	16h10 to 16h30 -	Response by the MEC for Finance (20 mins)
	16h30 to 16h35 -	Voting on the Finance Report as reported by the Chairperson of Finance
		Portfolio Committee (5 mins)
	16h35 to 16h40 -	Voting on the STACOV Report as reported by the Chairperson of STACOV (5 mins)
	16h40 -	END OF PROCEEDINGS

DATE	COMMON VENUE/ COMMON VIRTUAL LINK conts				
Day 2 - Thurs, 5 May 2022	09h00 to 09h15	-	Preliminaries (15 mins) – <b>NO NOTICES OF MOTIONS</b>		
	VOTE 1 BUDGET	DEBA	EBATE = 135 mins		
	09h15 to 10h00	-	Report by the Premier on the Office of the Premier's Budget (45 mins)		
	10h00 to 10h10	-	Report by the Chairperson of Premier P/C (10 mins)		
	10h10 to 11h10	-	Debate on vote 1 Budget (60 mins)		
	11h10 to 11h30	-	Response by the Premier to the Budget Debate (20 mins)		
	VOTE 6 BUDGET	DEBA	<u>ATE = 135 mins</u>		
	11h30 to 12h15	-	Report by MEC for Finance on Provincial Treasury's Budget (45 mins)		
	12h15 to 12h25	-	Report by the Chairperson of Finance P/C (10 mins)		
	12h25 to 13h25	-	Debate on vote 6 Budget (60 mins)		
	13h25 to 13h45	-	Response by the MEC for Finance to the Budget debate (20 mins)		
	13h25 14h30	-	LUNCH		

### **VOTE 12 BUDGET DEBATE = 165 mins**

14h30 to 15h15 (45 mins)	-	Report by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on Transport Budget
15h15 to 15h25	-	Report by the Chairperson of Transport P/C (10 mins)
15h25 to 16h55	-	Debate on vote 12 Budget (90 mins)
16h55 to 17h15 Budget debate (20	- mins)	Response by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on Transport
17h15 - <i>ENL</i>	OF F	PROCEEDINGS

DATE	VENUE A / VIRTUAL LINK A	VENUE B / VIRTUAL LINK B
Day 3 – Fri, 6 May 2022	09h00 to 09h15 - Preliminaries (15 mins) – NO NOTICES OF MOTIONS	09h00 to 09h15 - Preliminaries (15 mins) – NO NOTICES OF MOTIONS
	VOTE 14 BUDGET DEBATE = 135 mins	VOTE 13 BUDGET DEBATE = 165 mins
	09h15 to 10h00-Report by the MEC forHuman Settlements and Public Works on Public Works	09h15 to 10h00 - Report by the MEC for Social Development (45 mins)
	Budget (45 mins)	10h00 to 10h10 - Report by the Chairperson of Social Development P/C – (10 mins)
	10h00 to 10h10 - Report by the Chairperson	10h10 to 11h40 - Debate on vote 13 Budget (90 mins)
	of Public Works P/C (10 mins) 10h10 to 11h10 - Debate on vote 14 Budget (60 mins)	11h40 to 12h00 - Response by the MEC for Social Development on the Social Development Budget debate (20 mins)
	11h10 to 11h30 - Response by the MEC for Human Settlements and Public Works on Public Works Budget debate (20 mins)	
	11h30 to 13h00 - LUNCH	12h00 to 13h00 - LUNCH

DATE	VENUE A / VIRTUAL LINK A	VENUE B / VIRTUAL LINK B
Day 3 – Fri, 6 May 2022 (continues)	VOTE 3 BUDGET DEBATE = 165 mins13h00 to 13h45-Report by MEC forAgriculture and Rural Development on Agriculture and Rural Development Budget – (45 mins)	VOTE 5 BUDGET DEBATE = 165 mins13h00 to 13h45-Report by MEC of Education(45 mins)
	13h45 to 13h55 - Report by the Chairperson of Agriculture and Rural Development P/C (10 mins)	13h45 to 13h55-Report by Chairperson ofEducation P/C (10 mins)13h55 to 15h25-Debate on vote 5 Budget (90 mins)
	13h55 to 15h25 - Debate on vote Budget (90 mins)	15h25 to 15h45 - Response by MEC for Education to Budget debate (20 mins)
	15h25 to 15h45-Response by the MEC forAgriculture and Rural Development to Agriculture andRural Development Budget debate (20 mins)	15h45 - END OF PROCEEDINGS
	15h45 - END OF PROCEEDINGS	

DATE	VENUE A / VIRTUAL LINK A	VENUE A / VIRTUAL LINK A
Day 4 – Tues, 10 May 2022	09h00 to 09h15 - Preliminaries (15 mins) – NO NOTICES OF MOTIONS	09h00 to 09h15 - Preliminaries (15 mins) – NO NOTICES OF MOTIONS
	VOTE 10 BUDGET DEBATE = 135 mins	VOTE 11 BUDGET DEBATE = 165 mins
	09h15 to 10h00 - Report by the MEC for Sport, Arts and Culture, on Sport, Arts and Culture Budget (45 mins)	09h15 to 10h00 - Report by MEC for Cooperative Governance and Traditional Affairs on COGTA Budget (45 mins)
	10h00 to 10h10 - Report by the Chairperson of Sport and Recreation P/C (10mins)	10h00 to 10h10 - Report by Chairperson of Cooperative Governance and Traditional Affairs P/C on COGTA Budget (10 mins)
	10h10 to 10h20 - Report by the Chairperson of Arts and Culture P/C (10mins)	10h10 to 11h40 - Debate on vote 11 Budget
	10h20 to 11h50 - Debate on vote 10 Budget (90 mins)	(90 mins)
	11h50 to 12h10 - Response by the MEC for Sport, Arts and Culture on Sport, Arts and Culture Budget debate (20 mins)	11h40 to 12h00-Response by MEC forCooperative Governance and Traditional Affairson COGTA Budget debate (20 mins)

#### 12h10 to 13h00

#### Lunch Break

DATE	VENUE A / VIRTUAL LINK A	VENUE B / VIRTUAL LINK B
	VOTE 7 BUDGET DEBATE = 165 mins	VOTE 9 BUDGET DEBATE = 135 mins
Day 4 – Tues, 10 May 2021 (continues)	13h00 to 13h45 - Report by MEC for Health on Health Budget (45 mins)	13h00 to 13h45 - Report by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on Community Safety and Liaison Budget (45 mins)
	13h45 to 13h55-Report byChairperson of Health P/C (10 mins)	13h45 to 13h55 - Report by the Chairperson of Community Safety and Liaison P/C (10 mins)
	13h55 to 15h25 - Debate on Health Budget Report (90 mins)	13h55 to 14h55 - Debate on vote 9 Budget (60 mins)
	<ul> <li>15h25 to 15h45 - Response by MEC for</li> <li>Health to Health Budget debate (20 mins)</li> <li>15h45 - END OF PROCEEDINGS</li> </ul>	<ul> <li>14h55 to 15h15 - Response by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on Community Safety and Liaison Budget debate (20 mins)</li> <li>15h15 - END OF PROCEEDINGS</li> </ul>

Day 5 – Wed, 11 May 2022	14h00 to 14h15-Preliminaries (15 mins) -NO NOTICES OF MOTIONS	14h00 to 14h15       -       Preliminaries (15 mins) -         NO NOTICES OF MOTIONS
	VOTE 8 BUDGET DEBATE = 165 mins	VOTE 4 BUDGET DEBATE = 175 mins
	14h15 to 15h00-Report by MEC for HumanSettlements and Public Works on Human SettlementsBudget (45 mins)	14h15 to 15h00 - Report by the MEC for Economic Development, Tourism and Environmental Affairs on Economic Development, Tourism Environmental Affairs Budget (45 mins)
	15h00 to 15h10 - Report by Chairperson of Human Settlements P/C (10 mins)	15h00 to 15h10 - Report by the Chairperson of Economic Development and Tourism on vote 4 Budget
	15h10 to 16h40 - Debate on vote 8 Budget (90 mins)	(10 mins) 15h10 to 15h20 - Report by the Chairperson of Environmental Affairs on Vote 4 Budget (10 mins)
	16h40 to 17h00 - Response by MEC for Human Settlements and Public Works on Human Settlements Budget debate (20 mins)	15h20 to 16h50-Debate on vote 4 Budget (90 mins)16h50 to 17h10-Response by the MEC for Economic
		Development, Tourism and Environmental Affairs to the Budget debate (20 mins)
	17h00 - END OF PROCEEDINGS	17h10 - END OF PROCEEDINGS

DATE			COMMON VENUE / COMMON VIRTUAL LINK
	09h00 to 09h15	-	Preliminaries (15 mins) – NO NOTICES OF MOTIONS
Day 6– Fri,			
13 May 2022	VOTE 2 BUDGET	TE = 135 mins	
	09h15 to 10h00	-	Report by the Speaker on KZN Legislature Budget (45 mins)
	10h00 to 10h10	-	Report by the Chairperson of Standing Committee on
			Oversight (STACOV) on the Provincial Legislature Budget
			(10 minutes)
	10h10 to 11h10	-	Debate on Provincial Legislature Budget (60 mins)
	11h10 to 11h30	-	Response by the Speaker of KZN Legislature to KZN Legislature Budget debate (20 mins)
	VOTING ON THE	APPR	OPRIATION BILL, 2022 = 30 mins <u>(One Presiding Officer)</u>
	11h30 to 12h00	-	Voting on the Appropriation Bill, 2021 - 30 mins
	12h00 -	ENL	O OF PROCEEDINGS

# JUNE

## Thurs, 2 June 2022

- **09h00 to 09h30** Preliminaries (30 mins) with NOTICES OF MOTIONS
- 09h30 to 10h30 Questions to the Premier on matters of provincial importance [SR 120] (60 mins)
- 10h30 to 10h40 Report by the Chairperson of Education Portfolio Committee on the January 2022 School Functionality Monitoring Programme (10 mins)
- 10h40 to 11h40 Debate on the report of Education Portfolio Committee on the January 2022 School Functionality Monitoring Programme (60 mins)
- 11h40 to 11h45 Response to debate by the of Education Portfolio Committee Chairperson (5 mins)
- 11h45 to 11h55 Report by the Chairperson of Community Safety Portfolio Committee on the 2022 Police Stations Functionality Monitoring Programme (10 mins)
- 11h55 to 12h55 Debate on the report of Community Safety Portfolio Committee on the 2022 Police Stations Functionality Monitoring Programme (60 mins)
- 12h55 to 13h00 Response to debate by the of Chairperson of Community Safety Portfolio Committee (5 mins)
- 13h00 End of Proceedings