

19 August 2021 to 21 October 2021 LEGISLATURE SITTING PROGRAMME – as adopted by the Whips Forum on Friday, 13 August 2021

<u>for enquiries</u>: Sindisiwe Tembe <u>Mobile</u>: 082 802 6841 <u>e-mail:</u> <u>tembes@kznleg.gov.za</u>

AUGUST

Thursday, 19 August 2021 – HYBRID MODE

10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins) - includes

NOTICES OF MOTIONS

10h30 to 10h50 - Report by the MEC for Transport, Community Safety and

Liaison on plans and progress by KZN Government to prevent crime in an effort to building safer communities

(20 mins)

10h50 to 11h10 - Report by the MEC for Social Development on

plans and progress by KZN Government in the fight

against Gender Based Violence in an effort to building

safer communities (20 mins)

11h10 to 11h20 - Report by the Arts and Culture Portfolio

Committee Oversight Visit to Port Shepstone

Mega – Library (10 mins)

11h20 to 12h20 - Debate on the Report by the Arts and Culture

Portfolio Committee 2019 Oversight Visit to Port

Shepstone Mega – Library (60 mins)

12h20 to 12h25 - Response to debate by the Chairperson

(05 mins)

12h25 - END OF PROCEEDINGS

VIRTUAL BRIEFING TO MEMBERS BY FFC

12h30 to 13h30 - Virtual Briefing by the Financial Fiscal

Commission (FFC) to the Legislature on the

Tabling of the submission on the Division of

Revenue 2022/2023 (60 mins)

SEPTEMBER

Thursday, 16 September 2021- HYBRID MODE

10h00 to 10h30 - Preliminaries (30 mins) - includes

NOTICES OF MOTIONS

10h30 to 10h50 - Report by the MEC for Education on departmental plans

and progress to advance social transformation also

highlighting the state of readiness and preparations for

the end of the year matric exams (20 mins)

10h50 to 11h10 - Report by the MEC for Arts, Culture, Sport and

Recreation on plans and progress by KZN Government in

an effort to build national unity and embrace our diversity

through Arts and Culture (20 mins)

11h10 to 12h10 Debate on the report by the MEC for Public Works and Human Settlement on plans and progress with regard to the revised Transformation Policy in the Property Sector in order to advance social transformation (60 mins)

12h10 to 12h15 Response by MEC to debate (05 mins)

END OF PROCEEDINGS 12h15

OCTOBER

Thursday, 7 OCTOBER 2021- HYBRID MODE

10h00 to 10h30 Preliminaries (30 mins) – includes **NOTICES OF MOTIONS** 10h30 to 10h50 Report by the MEC for Cooperative Governance and Traditional Affairs on the state of readiness in an effort towards ensuring peaceful 2021 Local Government Elections (20 mins) 10h50 to 11h10 Report by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on initiatives by KZN Government to work with the taxi industry to transform the industry by supporting initiatives that will ensure safe, clean and provision of service to the commuters (20 mins)

11h10 to 12h10 Debate on the report by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on the Transport **Economic Reconstruction and** Recovery Plan in line with re-igniting

> Economic Growth through Infrastructure Development while addressing monopolies and the structure of the

Economy (60 mins)

12h10 to 12h15 Response by the MEC (05 mins)

12h15 END OF PROCEEDINGS

Thursday, 21 OCTOBER 2021- HYBRID MODE

10h00 to 10h30 Preliminaries (30 mins) – includes **NOTICES OF MOTIONS** 10h30 to 11h30 Debate on the report by the MEC for Education on departmental plans and progress to advance social transformation also highlighting the state of readiness and preparations for the end of the year matric exams (60 mins) 11h30 to 11h35 Response by the MEC to debates (05 mins) 11h35 to 12h35 Debate on the report by the MEC for Arts, Culture, Sport and Recreation on plans and progress by KZN Government in an effort to build national unity and embrace our diversity through Arts and Culture (60 mins) 12h35 to 12h40 Response by the MEC (05 mins) 12h40 to 13h40 Debate on the report by the MEC for Transport, Community Safety and Liaison on initiatives by KZN Government to work with the taxi industry to transform the industry by supporting initiatives that will ensure safe and clean and provision of service to the commuters (60 mins) 13h40 to 13h45 Response by the MEC (05 mins) 13h45 END OF PROCEEDINGS